• Grenträning

RESERVE_NOW

1. SELECT_PRODUCT

1. Select arrival date

Selected:
Select arrival date
0 search results
Free
Selected
<< NEW_SEARCH

Grenträning

I Kisakallio finns topp förhållanden för krävande träning såväl på individuell nivå, som för lagsporter. Våra tjänster anlitas varje år av föreningar och förbund, samt av hundratals idrottare och tränare i alla åldrar. Mångfalden av grenar tar vi som en utmaning, mot vilken vi vill erbjuda det bästa vi har – och aldrig ge efter de uppställda målen.

Våra huvudgrenar är lag-gymnastik & rytmisk gymnastik, basket, handboll, orientering, beachvolley, ishockey, innebandy och fotboll. I dessa grenar erbjuder Kisakallio förutom topp förhållanden, även proffstränare till grenförbundens, föreningarnas och idrottarnas förfogande. 

Om Din egen gren inte finns med på listan, tag kontakt så diskuterar vi möjligheterna att skräddarsy topp förhållanden även för för ditt lag.

Kisakallio, som finns invid den vackra Lojo sjön och granne med Karnaisten vildskog, motiverar till toppresultat. Välkommen och testa de olika sportplatserna, från rodd till konstgjort gräs, från löpbana till curling.

Släpp loss, njut och koppla av – oberoende av gren eller kondition! Kisakallio fungerar även utmärkt för kongresser och mässor.

Se vår Youtube film om Kisakallio!

Gymnastik  

Kisakallio Idrottsinstitut är Finlands Gymnastikförbunds Olympiska träningscenter både inom rytmisk gymnastik och lag-gymnastik. Som vår gymnastiktränare verkar den erkända topptränaren Larisa Gryaduova. De båda grenarnas landslag har valt Kisakallio som träningscenter liksom de lokala distriktslagen samt tiotals klubbar såsom Olarin Voimistelijat och Vantaan Voimisteluseura.

På 2000-talet har våra partners vunnit bl.a. 7 världsmästerskap och otaliga finländska mästerskap. Team Kisakallios Katja Volkova tävlar i Rio Olympiaden i rytmisk gymnastik. I Kisakallio skapar vi mästare tillsammans med Gymnastikförbundet!

Gymnastik utrymmen
I Kisakallio finns 1 olympiskt underlag för rytmisk gymnastik och 8 tävlingsmattor för lag-gymnastik. > Se fler bilder

Tekniksalen    
På grund av Taraflex-underlaget och gymnastik-mattan, passar tekniksalen utmärkt för olika former av gymnastik. Salen kan även omformas till en fullständig sal för redskapsgymnastik, var man kan träna på barr, räck, bom och parkett. Om utrustningens standard, kommer man alltid överens om vid bokning. Salen har luftkonditionering samt god ljudåtervinning. Storlek 20 x 34 meter. > Se fler bilder

 Bollhallen (Gymnastik)

Bollhallen erbjuder 2 separata gymnastik utrymmen. I båda salarna finns dessutom gymnastikmatta. Den 12m höga hallen möjliggör fina ramar och förhållanden för t.ex. landslagets träningsläger. Bollhallen har dessutom god ljudåtervinning och luftkonditionering. Hela hallens storlek är 40 x 22,5 meter. > Se fler bilder

”Volttgrottan”

I ändan av konstsalen finns voltgrottan, var man kan träna olika hopp, fallövningar, kast och volter. Voltgrottan är populär i alla åldrar och kan även bokas för barns och småttingars födelsedagar. Be om offert!

Spegelsalen
Spegelsalen med parkettgolv erbjuder utmärkta förhållanden för övrig träning. Speglarna underlättar bedömning av helheten och fungerar som utmärkta hjälpmedel både för tränarna och idrottarna. Till grundutrustningen hör gym-mattor och handtyngder. Spegelsalens mått är 10 x 20 meter. I salen finns även av-utrustning, vit duk och högtalare. > Se mer bilder!

Basket i Susi Training Center

Finska Basketförbundet och Kisakallio Idrottsinstitut har skrivit på ett mångårigt strategiskt samarbetsavtal, vilket betyder att Kisakallio är Basketförbundets officiella tränings- och lägercenter. 

Kisakallio har för Basketförbundet byggt en egen träningshelhet - Susi Training Center, som öppnades till sommaren 2014. Basketförbundet har förlagt all sin verksamhet på Kisakallio Idrottsinstitut. 

I Susi Training Center finns tre fullstora basketarenor. Arenorna kan även formas till en internationellt godkänd arena. Även den gamla bollhallen har renoverats för att motsvara FIBA basketens och övriga bollsporters nutida krav. Kisakallio Idrottsinstitut erbjuder toppförhållanden även för ett krävande basketläger.

> Se fler bilder!

Käsipallo - Handboll

Finlands Handbollförbund och Kisakallio har påbörjat ett nationellt samarbete 1.1.2016. Som ett led av samarbetet, är Kisakallio Handbollförbundets officiella träningscenter. Alla finska landslag tränar året om på Kisakallio och även klubblagen har funnit Kisakallio.

Den nya fullstora handbollshallen erbjuder toppförhållanden för alla  slags handbollsläger.

Som ett resultat av det goda samarbetet mellan Handbollförbundet och Kisakallio, startar hösten 2016 ett handbollsgymnasium på finska och svenska på Kisakallio.

> Se fler bilder!

Innebandy

Kisakallios stora bollhall med parkettgolv(40 x 22,5 m), erbjuder fina förhållanden för träningsläger och från Sverige har bl.a. Älvsjö AIK, Storvreta IBK, Sirius IBK, Täby IBK och Midsommarkransens Gymnasium besökt oss.

I vår nya 3.000 m2 stora baskethall "Susi Training Center", kan vi bygga upp 3 fullstora innebandyplaner med Taraflex golvyta.

För ett större läger eller turnering, kan vi erbjuda 5 banor på samma gång. För andra året i följd får vi Älvsjö AIK och 350 innebandy entusiaster på besök. 

Orientera i Kisakallio

Kisakallio är Finska Orienterings Förbundets officiella tränings- och utbildningscenter

Kisakallios mångsidiga och krävande terräng erbjuder perfekta förhållanden även för den krävande skogsluffaren.

Karnais terräng är mestadels gammal urskog, där ståtliga backar och branta klippor, gör terrängen fysiskt mycket krävande. Delta, som vann Jukola-budkavlen 2008, tränar året runt i Kisakallio. För de yngre orienterarna tjänar den sprintkarta som gjorts i när-terrängen, mycket väl grenträningen. 

Alla Kisakallios kartor är gjorda av Arvo Paulin, känd för sin gedigna kunskap på området. Förutom våra egna kartor, finns det tiotals av bl.a. Hiidenkiertäjät gjorda högklassiga kartor. I Kisakallios närhet finns över 25 olika terrängtyper.

Ishockey

Kisakallio Idrottsinstitut är ett av Finska Ishockeyförbundets tränings- och skolningscentrum. Våra turneringar på vårarna i åldersklasserna 2002-2006 har varit mycket populära för svenska lag. En fungerande hall skapad för ishockey. Kisakallio är speciellt känt för välskötta förhållanden och sin goda service.

Fotboll och Futsal

Den mycket populära, på hösten 2008 öppnade konstgräsplanen, har av våra kunder fått mycket beröm och positiv feedback. Den nya planen möjliggör träningsläger nästan hela året. Fotbollsplanen är stängd december-februari.

Till förfogande utöver konstgräset finns bl.a. ”småspelsstadion” samt många möjligheter för övrig träning. 

 

Kontakt:

Håkan Nordström

International Projects

+358 40 570 6212

hakan.nordstrom@kisakallio.fi